Χειροπέδες περάστηκαν σε πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσαν στο Διαδίκτυο βίντεο που τον εμφάνιζαν να χτυπά ή να σημαδεύει με όπλο αιμόφυρτους άνδρες.

Ο βασιλιάς Σαλμάν, μετά την κατακραυγή, διέταξε τη σύλληψη του πρίγκιπα και την παραμονή του υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί.

Τα βίντεο είχαν κατακλύσει το σαουδαραβικό Διαδίκτυο και έδειχναν τον πρίγκιπα Σαούντ μπιν Μουσα’ ιντ να δέρνει έναν υεμενίτη οδηγό που πάρκαρε σε «λάθος« σημείο -αδιαφορώντας για το ότι ο οδηγός ήδη αιμορραγεί.

Άλλα πλάνα δείχνουν ξεχωριστό περιστατικό, στο οποίο ο πρίγκιπας σημαδεύει με καραμπίνα επίσης έναν αιμόφυρτο άνδρα. Και οι δύο άνδρες δεν τολμούν να αντιδράσουν.

Η σαουδαραβική τηλεόραση μετέδωσε πως ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε την Τετάρτη τη σύλληψη του πρίγκιπα και όσων συνεργατών του εμφανίζονται στα βίντεο.

Θεωρητικά, παρά τα πολλά προνόμια που απολαμβάνουν, τα μέλη της ευρείας σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας δεν έχουν νομική ασυλία.

Το Διαδίκτυο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στη Σαουδική Αραβία για να καταγγελθούν αυθαιρεσίες υψηλόβαθμων λειτουργών, αλλά σχεδόν ποτέ δεν αγγίζει κανείς την οικογένεια των Σαούδ.

Πέρυσι, ωστόσο, καταγράφηκε το εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό εκτέλεσης άλλου σαουδάραβα πρίγκιπα που είχε βρεθεί ένοχος για φόνο.