Στα νερά του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη βούτηξε σκύλος για να σώσει ένα μικρό ελάφι.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ράτσας golden retriever δήλωσε στο NBC ότι είχε βγει για τον πρωινό περίπατο με τον σκύλο του, τον Στορμ κατά μήκος της παραλίας, στο PJ Harbor την περασμένη Κυριακή. Ξαφνικά ο σκύλος πήδηξε στο νερό και άρχισε να κολυμπάει.

Ο σκύλος, άρπαξε με το στόμα του το ελαφάκι και το έσυρε ως την ακτή, προσπαθώντας στη συνέχεια να το επαναφέρει στη ζωή.

Το εντυπωσιακό βίντεο με τη διάσωση του μικρού ελαφιού που γύρισε ο Μαρκ Φρίλ κάνει τον γύρο του διαδικτιύου, έχει ήδη 5,2 εκ. views στο Facebook, ο Στορμ έχει ανακηρυχθεί ήρωας και προσκλήθηκε σε όλες τις πρωινές εκπομπές των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Ο Φρίλεϊ, δικηγόρος, ο οποίος φροντίζει σκύλους διάσωσης και βοηθά αφιλοκερδώς μία τοπική οργάνωση προστασίας των ζώων, δήλωσε ότι ο Στορμ «άρπαξε το ελάφι από το λαιμό – ακριβώς όπως ένας ναυαγοσώστης θα έβαζε το χέρι του γύρω από το λαιμό ενός ατόμου – και το έσυρε».

Οι σκύλοι ράτσας golden retriever διακρίνονται για την κοινωνικότητα και τη θέληση για μάθηση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κυνηγόσκυλα, οδηγοί και στην αναζήτηση αγνοουμένων σε συντρίμμια

«Είναι ο πιο ευγενικός σκύλος που έχετε ποτέ συναντήσει» ανέφερε ο Φρίλεϊ για τον Στορμ.