Οικογενειακές διακοπές και επιστροφή στις ρίζες για την οικογένεια Ομπάμα που άρχισε με τριήμερη διαμονή σε θέρετρο του Μπαλί, στο πολυτελές Four Seasons Resort Bali, και συνεχίζεται με διήμερη περιήγηση στη Γιογκιακάρτα πριν η οικογένεια κατευθυνθεί στην Τζακάρτα, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε τέσσερα χρόνια στην παιδική του ηλικία.

Από το ράφτινγκ στο Μπαλί έως τις επισκέψεις σε ναούς στην Ιάβα, οι οικογενειακές διακοπές του πολύ δημοφιλούς στην Ινδονησία πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απασχολούν ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ντυμένος ανάλογα έφθασε στο τουριστικό νησί του Μπαλί με τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο τους κόρες το Σάββατο. «Έφθασαν αργά και έφυγαν κατευθείαν για το ξενοδοχείο τους στο Ουμπούντ» δήλωσε ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής Ι Γκέντε Ουιντιγιάνα.

«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ξύπνησε νωρίς το πρωί, έκανε μερικές ασκήσεις γυμναστικής στους πολυτελείς κήπους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος» δήλωσε ο διοικητής, χωρίς να δώσει καμιά πληροφορία για το πως η οικογένεια επωφελείται από τις διακοπές της στην ήσυχη και καλλιτεχνική πόλη Ουμπούντ.

Χθες, η οικογένεια έφθασε στη Γιογκιακάρτα, στο νησί της Ιάβας, με δύναμη 650 μελών των ινδονησιακών υπηρεσιών ασφαλείας για την προστασία της. Οι Ομπάμα επισκέφθηκαν τον παμπάλαιο βουδιστικό ναό του Μπορομπουντούρ που χρονολογείται στον 9ο αιώνα, ενώ αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Τζακάρτα, όπου Ο Μπαράκ έζησε τέσσερα χρόνια, έως το 1970.

Οι Ινδονήσιοι, που είναι φανατικοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίζουν τους Ομπάμα να περπατούν στους oρυζώνες, να κάνουν ράφτινγκ στον ποταμό Αγιούνγκ του Μπαλί, να επισκέπτονται βουδιστικούς ναούς και αναρτούν τις φωτογραφίες που γίνονται viral.

Το ινδονησιακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του Ομπάμα πραγματοποιείται έπειτα από διάφορες προσκλήσεις που του είχε στείλει ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο.