Στην πρόσληψη ενός εξέχοντα δικηγόρου προέβη ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κάσνερ, για να τον βοηθήσει στην υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές του 2016, ανέφεραν οι New York Times, τη Δευτέρα.

Ο Κάσνερ προσέλαβε τον Έιμπ Ντ. Λόουελ, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο ίδιος ο Τραμπ, οι οποίοι έχουν προσλάβει ήδη δικηγόρους.

Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται υπό συνεχή πίεση αφότου ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ και κάποιες επιτροπές του Κογκρέσου ξεκίνησαν έρευνες για τις κατηγορίες σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ της Μόσχας και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016.

Ο Τραμπ και οι συνεργάτες του έχουν επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τη Μόσχα.

Ο Μιούλερ εξετάζει τις συναντήσεις του Κάσνερ με τον Ρώσο πρεσβευτή κι έναν ρωσικό τραπεζίτη σύμφωνα με τους New York Times.

Ο 36χρονος Κάσνερ ενδέχεται να είχε τουλάχιστον τρεις προηγούμενες επαφές με τον Ρώσο πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια και μετά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι των ΗΠΑ.