Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν εμπόδισε την έρευνα του FBI για το καυτό ζήτημα της ανάμειξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο φιλικό προς τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews.

Παράλληλα, όμως, τα έβαλε και με τον ειδικό ερευνητή της υπόθεσης, Ρόμπερτ Μίλερ, λέγοντας ότι είναι «ενοχλητικό» το γεγονός ότι έχει καλές σχέσεις με τον τέως επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Ο Μίλερ υπήρξε και εκείνος διευθυντής του FBI το διάστημα 2001-2013 και θεωρείται πρόσωπο με ιδιαίτερο κύρος, τόσο μεταξύ των Δημοκρατικών όσο και μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων. Υπηρέτησε άλλωστε, επί προεδρίας Τζορτζ Ο. Μπους και Μπαράκ Ομπάμα.

Ανέλαβε -ως ανεξάρτητος- να εξετάσει την όλη υπόθεση, κίνηση που χαιρέτησε αρχικά και ο Λευκός Οίκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κόμεϊ απολύθηκε από τον Τραμπ με συνοπτικές διαδικασίες. Ο πρόεδρος είπε ότι τον απέλυσε επειδή δεν έκανε καλά τη δουλειά του, ο Κόμεϊ θεωρεί ότι απομακρύνθηκε, λόγω της έρευνας για τις σχέσεις του άλλοτε συμβούλου του προέδρου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας με τη Ρωσία.

Ο ειδικός ερευνητής που εξετάζει το καυτό ζήτημα έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ερευνηθεί ο ίδιος ο πρόεδρος για παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

Ο Τραμπ και στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε, το απορρίπτει.