Φόβοι κατάρρευσης του φλεγόμενου κτιρίου στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου, με τις Αρχές να έχουν αποκλείσει μεγαλύτερο μέρος γύρω από το κτίριο. Τουλάχιστον δώδεκα οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες, «πολλοί» οι αγνοούμενοι.

Όπως αναφέρει η Evening Standard, η αστυνομία έχει δημιουργήσει μία ζώνη αποκλεισμού γύρω από το 24ώροφο κτίριο.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο και θα παραμείνουν εκεί για ένα 24ωρο περίπου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καπνός έχει μειωθεί και ότι δεν φαίνονται φλόγες στο κτίριο, το οποίο είναι πάντως ένα «μαύρο ερείπιο» σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Guardian, Τζέιμι Γκρίρσον.

Επισήμως, οι νεκροί φτάνουν τους δώδεκα, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έκανε λόγο για «πολλούς» αγνοούμενους, ενώ περισσότερα από 70 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Από αυτούς, 20 νοσηλεύονται στην Εντατική.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε την «βαθιά θλίψη» της για τις ζωές που χάθηκαν στην πυρκαγιά.

«Η πρωθυπουργός διακατέχεται από βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών στο Grenfell Tower και ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση» δήλωσε εκπρόσωπός της, προσθέτοντας ότι έχει συγκαλέσει διακυβερνητική σύσκεψη για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της κατάστασης.