Στις σχέσεις Ρωσίας – Γαλλίας επικεντρώθηκε η συνάντηση Μακρόν – Πούτιν, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου προέδρου. Ο Μακρόν δήλωσε ότι επιθυμεί την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στις Βερσαλλίες -και όχι στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν: ο Μακρόν θέλησε έτσι να δείξει ότι η Γαλλία αποτελεί ισχυρό παίκτη.

Ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι συζήτησε με τον Πούτιν την κατάσταση των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία.

Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Μακρόν είπε ότι θέλει το συντομότερο δυνατόν ένα σχήμα «τύπου Νορμανδίας» (με τη συμμετοχή Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας).

Αναφορικά με τη Συρία, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη Γαλλία και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε το Παρίσι να προχωρήσει σε αντίποινα.

Από την πλευρά του, ρώσος πρόεδρος είπε ότι υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο χωρών σε σημαντικά διεθνή ζητήματα.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της Δύσης για ρωσική κυβερνοεπίθεση στη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, ο Πούτιν είπε ότι αυτές δεν βασίζονται σε γεγονότα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η συνάντησή του με την Μαρίν Λεπέν δεν συνεπάγεται ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές.

Ο Μακρόν κατηγόρησε το Russia Today και το πρακτορείο Sputnik ότι δημοσίευσαν ψευδείς ειδήσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και ισχυρίστηκε ότι είχε δίκιο να μην δώσει στους δημοσιογράφους τους πρόσβαση στα γραφεία της εκστρατείας του.

Ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να βελτιώσει τις επαφές της με τη Γαλλία για τη Συρία και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πόσο ανεξάρτητο είναι το Παρίσι από την Ουάσινγκτον στις επιχειρήσεις στη Συρία.