Ο 20χρονος Ιταλοτυνήσιος που μαχαίρωσε το βράδυ της Πέμπτης έναν αστυνομικό και έναν στρατιώτη στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου, είχε μοιρασθεί στο Facebook βίντεο που εξυμνεί την Isis, έγινε γνωστό πριν από λίγο από δημοσιογραφικές πηγές.

Ο Ισμαήλ Χόσνι τραυμάτισε με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης στις 20:00 (τοπική ώρα) έναν αστυνομικό και έναν στρατιώτη οι οποίοι τον είχαν σταματήσει για εξακρίβωση ταυτότητας. Οι δυο άνδρες, με την βοήθεια συναδέλφων τους, κατάφεραν να τον συλλάβουν και ο Ιταλοτυνήσιος μεταφέρθηκε αμέσως στην φυλακή. Η υγεία του στρατιώτη και του αστυνομικού, σύμφωνα με τους γιατρούς του πλησιέστερου νοσοκομείου, δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Όπως έγραψε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε αναρτήσει στο Facebook ένα βίντεο το οποίο εξυμνεί τον Isis σχολιάζοντας ότι «πρόκειται για τον ωραιότερο ύμνο στον Isis που άκουσε ποτέ του».

Οι ιταλοί εισαγγελείς προσπαθούν να καταλάβουν τώρα, αν ο νέος είχε όντως διασυνδέσεις με την ισλαμική τρομοκρατία.

«Προς το παρόν δεν διαθέτουμε κάποιο σχετικό στοιχείο, δεν μπορώ να προσθέσω τίποτ΄άλλο», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας του Μιλάνου Μαρτσέλο Καντόρνα. Ο Ισμαήλ Χόσνι έχει ιταλική υπηκοότητα, στο παρελθόν είχε καταδικασθεί για πώληση ναρκωτικών και, όπως υποστηρίζει η διεύθυνση της αστυνομίας της ιταλικής συμπρωτεύουσας, «κοιμόταν μέσα σε ένα είδος αυτοκινήτου».