Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν άνδρα που έφερε μαχαίρια στο Γουεστμίνστερ, στο κέντρο του Λονδίνου. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, ο άνδρας είναι ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο νεαρός συνελήφθη σε κεντρικό δρόμο κοντά στην κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στο επεισόδιο.

Ο άνδρας που συνελήφθη ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 πριν από τη σύλληψή του, σύμφωνα με μια πηγή υπηρεσίας πληροφοριών.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρισκόταν μέσα στο βρετανικό Κοινοβούλιο είπε ότι είδε ένοπλους αστυνομικούς και άνδρες της σήμανσης στο Γουάιτχολ, έναν κεντρικό δρόμο όπου στεγάζονται πολλά υπουργεία.

Ρεπόρτερ του BBC έγραψε εξάλλου στο Twitter ότι είδε δύο μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος στο Γουάιτχολ και το ένα από αυτά ήταν ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού. Επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει μια σύλληψη και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ, την κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Μετά το επεισόδιο η αστυνομία έκλεισε τις κεντρικές πύλες του Κοινοβουλίου, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν βρισκόταν στην επίσημη κατοικία της, στην Ντάουνινγκ Στριτ, όταν σημειώθηκε το επεισόδιο στο Γουάιτχολ, ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μόλις έναν μήνα αφότου Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, και στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν αστυνομικό φρουρό του Κοινοβουλίου.