Το παρελθόν του 52χρονου που σκόρπισε το θάνατο στο Λονδίνο εξακολουθεί να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν συνεργοί ή άλλου είδους διασυνδέσεις.

Οι νεκροί από την επίθεση είναι πέντε, ενώ οι τραυματίες είναι 50 με δύο άτομα να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην τελευταία ενημέρωση που έκαναν οι Αρχές αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλη απειλή στη χώρα, ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας εξακολουθούν να είναι δρακόντεια.

Ανακοινώθηκαν επίσης δύο ακόμα «σημαντικές συλλήψεις». Συνολικά οι συλληφθέντες είναι εννέα. Μία γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Όσο για τον δράστη, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την Αστυνομία, ο 52χρονος είχε διδάξει αγγλικά στη Σαουδική Αραβία το 2005. Επέστρεψε στη Βρετανία το 2009 και έγινε καθηγητής αγγλικών σε Κολέγιο του Λούτον.

Ο δράστης γεννήθηκε στο Κεντ με το όνομα Άντριεν Ράσελ Ατζάο. Έζησε στο Λονδίνο, το Λούτον, το Γουίνσον Γκριν και τα Δυτικά Μίντλαντς.

«Τον έβλεπα συχνά να κάνει κηπουρική, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα» δήλωσε μια 45χρονη γειτόνισσα.

Εν τω μεταξύ, μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας του Λονδίνου έφτιαξαν σελίδα στο διαδίκτυο με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για τα θύματα της επίθεσης. ‘Εχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 18.000 λίρες.