Η αστυνομία της πόλης της Αμβέρσας στο βόρειο Βέλγιο συνέλαβε άνδρα που επιχείρησε να εισέλθει σε πεζόδρομο στο εμπορικό κέντρο της πόλης, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του. Σύμφωνα με εισαγγελείς, στο όχημα βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα. Ο άνδρας ήταν γάλλος πολίτης.

«Στη 11.00 το πρωί τοπική ώρα ένα όχημα εισήλθε στην οδό De Meir έχοντας αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν πανικόβλητοι» προς πάσα κατεύθυνση για να γλυτώσουν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη. Πρόκειται, σύμφωνα με την εισαγγελία για έναν Γάλλο πολίτη που ζει στη Γαλλία.

Στο όχημά του βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα, ανακοίνσαν εισαγγελείς.

Μετά το περιστατικό αναπτύχθηκαν στο κέντρο της Αμβέρσας ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Το όχημα έφερε γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως ένας γάλλος υπήκοος φαίνεται πως ενεπλάκη σε μια ύποπτη απόπειρα επίθεσης στην Αμβέρσα.

«Φαίνεται πως [στην απόπειρα επίθεσης] ενεπλάκη ένας γάλλος υπήκοος, έχοντας όπλα στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του –επαφίεται στους δικαστές να κάνουν μια δήλωση για αυτό– που επιδίωκε να σκοτώσει ή το λιγότερο να προκαλέσει ένα δραματικό επεισόδιο» δήλωσε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους.

«Ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε υψηλή επιφυλακή και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας» πρόσθεσε.