Στη Βουλή των Κοινοτήτων μίλησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλονίζει τη χώρα.

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε» ξεκαθαρίζει η Τερέζα Μέι, σημειώνοντας ότι η επίθεση στρέφεται κατά όλων των ελεύθερων ανθρώπων. «Με αυτή την πράξη τρομοκρατίας προσπαθούν να φιμώσουν την Δημοκρατία. Η ελεύθερη έκφραση, η ελευθερία τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου είναι ενσωματωμένα στο Κοινοβούλιο…. Οι τρομοκράτες έβγαλαν την οργή τους σε αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά» σημείωσε.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους φίλους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο που συμπαραστέκονται στη Βρετανία.

Επιβεβαίωσε την ανακοίνωση των Αρχών για οκτώ συλλήψεις, συμπληρώνοντας ότι ο δράστης γεννήθηκε στο Λονδίνο και είχε κάποτε απασχολήσει τις Μυστικές Υπηρεσίες. Δεν ανέφερε πάντως το όνομά του.

Εξήρε τον ηρωικό αστυνομικό που έχασε τη ζωή του, αλλά και όλα τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για την προσπάθεια που έκαναν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το χτύπημα.

«Ο δράστης δεν μπόρεσε να μπει στο Γουέστμίνστερ χάρη στον ηρωισμό των αστυνομικών» τόνισε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες σε όλη τη χώρα.

Σύγχυση με τους ελληνες τραυματίες

H πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 12 Βρετανοί, μικρά παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος, δύο Έλληνες και ένας Αμερικανός. Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ επικαλούμενο πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών δεν υπάρχουν Ελληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα βρετανικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με διευκρινιστικές πληροφορίες πρόκειται για ένα ζευγάρι Ελλήνων που πήγαν μόνοι τους σε κοντινό νοσοκομείο και πιθανόν να μην νοσηλεύονται ακόμα.

Ζευγάρι Ελλήνων, περίπου μία ώρα μετά την επίθεση στο Λονδίνο, πήγαν μόνοι τους σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας με πολύ ελαφρά τραύματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, Αλέξης Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», μετά τις πληροφορίες για δύο Έλληνες τραυματίες.

«Έχουμε ζητήσει εγγράφως ενημέρωση, την οποία και περιμένουμε. Σε πολλές επικοινωνίες χθες αλλά και σε σημερινή πρωινή επικοινωνία είχαμε το στοιχείο ότι δεν υπήρχαν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών. Η κ. Μέι ενημέρωσε και είπε ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, είχαμε νεότερες επικοινωνίες κατά τη διάρκεια των οποίων μας είπαν ότι δεν ήταν από τους τραυματίες που έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στη γέφυρα ή μεταφέρθηκαν σοβαρά με ασθενοφόρο, αλλά ήταν ένα ζευγάρι Ελλήνων που περίπου μία ώρα μετά την επίθεση, περπατώντας, μόνοι τους, πήγαν σε ένα νοσοκομείο με πολύ ελαφρά τραύματα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημείωσε, ακόμη, πως δεν έχει επικοινωνήσει κανείς Έλληνας με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για να ζητήσει βοήθεια και πως η ίδια η πρεσβεία αναζητεί στοιχεία για να εντοπίσει το ζευγάρι και να τους συνδράμει αν κάτι χρειαστεί.