Μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Σε εξέλιξη επιχείρηση των γαλλικών αρχών. Δημοσίευμα του ΑΠΕ αναφέρεται σε πληροφορίες για έναν νεκρό, χωρίς να υπάρχει καμία επιβεβαίωση.

«Επίθεση» χαρακτήρισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την έκρηξη.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την εν λόγω έκρηξη στα γραφεία του Ταμείου στο Παρίσι. Ηταν μια «δειλή πράξη βίας» ανέφερε σε γραπτή της δήλωση.

«Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας» αναφέρει.

Να σημειωθεί ότι η έκρηξη σε γράμμα έρχεται μια ημέρα μετά την αποστολή του πακέτου-βόμβα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ευθύνη της οποίας ενέλαβε με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ενημέρωση ζήτησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τον σύνδεσμο της γαλλικής Αστυνομίας, που βρίσκεται στη γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα, ενημέρωση σχετικά με το θέμα. Ο «σύνδεσμος» ανταποκρίθηκε λίγο αργότερα στέλνοντας δυο φωτογραφίες που δείχνουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το εσωτερικό του γραφείου όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Η εικόνα έδειχνε ανακατεμένα χαρτιά, χωρίς να μπορεί να εξακριβωθεί εάν ο φάκελος εστάλη από την Ελλάδα ή όχι.

Επιπλέον τα στελέχη της γαλλικής Αστυνομίας ανέφεραν προς τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν στοιχεία στα χέρια τους που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο φάκελος προέρχεται από τη χώρα μας. Επίσης άλλες πληροφορίες λένε πως ο φάκελος διαλύθηκε κατά την έκρηξη και έτσι δεν είναι ευδιάκριτη η ταχυδρομική διεύθυνση του αποστολέα.

Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι ενδεχομένως και αυτός ο φάκελος να έχει σταλεί από μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που ανέλαβαν την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος με αποδέκτη τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο οι γερμανικές όσο και οι γαλλικές Αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. μετά από αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και όχι με δική τους πρωτοβουλία.