Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον των μέσων ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας με χθεσινοβραδινή του ανάρτηση στο twitter «εχθρούς των Αμερικανών» μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τους New York Times.

Λίγο μετά την άφιξή του στην Φλόριντα, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, ο αμερικανός πρόεδρος κατέφυγε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να επιτεθεί στον αγαπημένο του στόχο: Τα ΜΜΕ.

«Τα παραπλανητικά ΜΜΕ (New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN) δεν είναι δικοί μου εχθροί, αλλά εχθροί των Αμερικανών», έγραψε, χρησιμοποιώντας ξανά τον όρο «παραπλανητικά μέσα ενημέρωσης», (fake news media) τον οποίο έχει εισάγει στην καθομιλουμένη στις ΗΠΑ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Τραμπ είχε προβεί σε μια αρχική ανάρτηση, στην οποία δεν αναφερόταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς CBS and ABC, μιλώντας για «αηδιαστικά» μέσα ενημέρωσης. Διέγραψε γρήγορα το αρχικό του μήνυμα πριν αναρτήσει ένα νέο tweet συμπεριλαμβάνοντας και τους δύο επιπλέον «εχθρούς».

Δεν είναι ασυνήθιστο για Αμερικανούς προέδρους να επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά το μένος που επιδεικνύει ο Τραμπ με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στον Τύπο είναι πρωτοφανές.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικάνος είχε αναδείξει σε επίκεντρο του ενδιαφέροντος την αντιπαράθεση του εις βάρος του Τύπου, μιλώντας συχνά για «μεροληπτικούς» και «ανειλικρινείς» δημοσιογράφους.
Όμως και ο πρόεδρος Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, συνέχισε να καταφέρεται ενάντια στους δημοσιογράφους.

Κατά την διάρκεια των 77 λεπτών που διήρκησε η συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για «το επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ» που «είναι εκτός ελέγχου», για την «ανεντιμότητα του Τύπου», για την οποία «εάν δεν μιλήσουμε, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό».

«Βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα μου στους πολίτες…καθώς πολλοί δημοσιογράφοι στην χώρα μας δεν θα σας πουν την αλήθεια και δεν θα επιδείξουν στον σπουδαίο λαό αυτής της χώρας τον σεβασμό που του αξίζει», δήλωσεο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.