Στρατιώτης στο Λούβρο άνοιξε πυρ σε άνδρα που προσπάθησε να του επιτεθεί με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού.

Η επίθεση εναντίον στρατιώτη, στον ευρύτερο χώρο του Λούβρου, φαίνεται πως ήταν «τρομοκρατικής φύσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά στους δύο σάκους που μετέφερε δεν βρέθηκαν εκρηκτικά. Υπό κράτηση άλλο ένα άτομο, ενδεχόμενη εμπλοκή του οποίου ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Η ταυτότητα του δράστη ακόμη δεν είναι διαπιστωμένη. Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αρχικά μίλησε για «σοβαρό περιστατικό ασφαλείας» στο Λούβρο αργά το πρωί της Παρασκευής (περίπου στις 10:20 ώρα Παρισιού).

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός διοικητής Μισέλ Καντό ανέφερε πως ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι «εξαπέλυσε απειλές» και επιτέθηκε στους στρατιώτες, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών ελαφρά.

Οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν πέντε φορές. Ο Καντό ανέφερε πως ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» και πως επρόκειτο για «ένα ξεκάθαρα επιθετικό άτομο που αποτελούσε άμεση απειλή και οι πράξεις του οποίου δείχνουν έντονα σε πλαίσιο τρομοκρατίας».

Υπό κράτηση τέθηκε αρχικά άλλο ένα πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο και είχε «ύποπτη συμπεριφορά», σύμφωνα με τον Καντό. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως η εισαγγελεία θα καθορίσει εάν εμπλέκεται στο περιστατικό.

Σύμφωνα με την Monde, το περιστατικό σημειώθηκε συγκεκριμένα στον χώρο του υπόγειου εμπορικού Carrousel, το οποίο βρίσκεται κάτω από το μουσείο.

Οι μερικές εκατοντάδες επισκέπτες που βρίσκονταν στους χώρους του μουσείου οδηγήθηκαν σε αίθουσες που αποκλείστηκαν για λόγους ασφαλείας.

Η σταδιακή απομάκρυνσή τους θα γινόταν μετά «τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επιπλέον, ο κοντινός σταθμός του μετρό έκλεισε και η Ριβολί αποκλείστηκε.