Με άλλους τέσσερις υπόπτους συνελήφθη σε κρησφύγετο στην Κωνσταντινούπολη ο θεωρούμενος δράστης της επίθεσης της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Οι Αρχές έθεσαν υπό κράτηση εκτός από τον θεωρούμενο δράστη και έναν άνδρα από το Κιργιστάν, όπως και τρεις γυναίκες από Αίγυπτο, Σενεγάλη και Σομαλία, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο θεωρούμενος δράστης κατονομάστηκε και επίσημα ως ο Αμντούλγκαντίρ Μασαρίποφ, από το Ουζμπεκιστάν. Σύμνφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, έχει παραδεχθεί την ενοχή του.

Σε φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από τουρκικά ΜΜΕ από τη σύλληψη του δράστη, ο άνδρας φαίνεται να έχει υποστεί τραύματα.

ΣΤην επίθεση τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης είχαν σκοτωθεί 39 άτομα. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η τζιχαντιστική ISIS.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίν Σαχίν ανακοίνωσε πως ο Μασαρίποφ, γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν το 1983, είχε μπει παράνομα στην Τουρκία από τα ανατολικά σύνορα.

Οι υπηρεσίες Πληροφοριών της Τουρκίας και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχαν ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη της επίθεσης ως έναν Ουζμπέκο 34 ετών, που ήταν μέλος του παρακλαδιού ΙΚ στην Ασία, σύμφωνα με τα άρθρα που παρουσιάστηκαν στον τουρκικό Τύπο στις 8 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε ο Σαχίν, ο Μασαρίποφ, που μιλά τέσσερις γλώσσες, είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν, ενώ τα δακτυλικά του αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο.

Ο δράστης εντοπίστηκε από την αστυνομία μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα της συνοικίας Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια μιας ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Η σύλληψή του έγινε στη διάρκεια κοινής επιχείρησης της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας τη Δευτέρα το βράδυ. Οι αρχές είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό του τρεις ημέρες νωρίτερα και τον παρακολουθούσαν προκειμένου να εντοπίσουν και τους συνεργούς του.