Η γερμανική κοινή γνώμη συζητά ακόμη την υπόθεση του βιασμού και μετέπειτα δολοφονίας μίας 19χρονης στο Φράιμπουργκ, για την οποία στη συνέχεια συνελήφθη ως ύποπτος ένας νεαρός από το Αφγανιστάν -κάτι που μπλέχτηκε στη συζήτηση για το προσφυγικό.

Η υπόθεση περιπλέκεται ωστόσο περισσότερο πλέον με αναφορές στα γερμανικά ΜΜΕ πως ο ύποπτος είναι ο ίδιος με τον δράστη της επίθεσης επίθεσης σε νεαρή στην Κέρκυρα το 2013, για την οποία είχε καταδικαστεί αλλά φέρεται, άγνωστο πώς, να κατέληξε στη Γερμανία.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι επιβεβαιωμένο από τη γερμανική αστυνομία εάν όντως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Για την υπόθεση στο Φράιμπουργκ κρατείται ένας αφγανός πρόσφυγας, ο 17χρονος Χουσεΐν Κ. όπως έχει ανακοινώσει η γερμανική αστυνομία. Ο νεαρός κατηγορείται ότι τον Οκτώβριο βίασε στο Φράιμπουργκ τη 19χρονη φοιτήτρια Μαρία Λ. και στη συνέχεια την έριξε στον ποταμό Ντράισαμ, όπου βρέθηκε νεκρή.

Ωστόσο, την Τρίτη το γερμανικό περιοδικό Stern υποστήριξε, επικαλούμενο δική του έρευνα, ότι ο Χουσεΐν Κ. είναι ο νεαρός που είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για επίθεση σε νεαρή στα Μουράγια της Κέρκυρας το Μάιο του 2013. Η διαφορά στην ηλικία δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά, καθώς στο περιστατικό της Κέρκυρας η αστυνομία είχε εκφράσει αμφιβολίες για την ηλικία που είχε δηλώσει εκείνος ο συλληφθείς.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείτο το περιβάλλον του Χουσεΐν Κ. και στη συνέχεια στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) μίλησε η ελληνίδα συνήγορος του υπόπτου στην Κέρκυρα. Το dpa μετέδωσε πως η συνήγορος, την οποία αναφέρει ως Μαρία-Ελένη Νικοπούλου, αναγνώρισε σε φωτογραφίες του συλληφθέντα για το Φράιμπουργκ τον δράστη στην υπόθεση της Κέρκυρας. «Είναι ο νεαρός που είχα υπερασπιστεί, τα τατουάζ του είναι χαρακτηριστικά» είπε.

Το γερμανικό dpa συνεχίζει λέγοντας πως η συνήγορος ανέφερε πως ο δράστης στην Κέρκυρα είχε καταδικαστεί το 2014 σε δεκαετή φυλάκιση και μετά από ενάμιση χρόνο αφέθηκε υπό όρους ελεύθερος. «Δεν ξέρω πώς πήγε στη Γερμανία» είπε η συνήγορος.

Η αστυνομία του Φράιμπουργκ περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει στην εφημερίδα FAZ πως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων του συλληφθέντα έλαβε «διάφορες αναφορές γύρω από την ταυτότητά του, μία εκ των οποίων αφορούσε το περιστατικό στην Ελλάδα».

Προηγουμένως, η αστυνομία του Φράιμπουργκ είχε εξετάσει αν το DNA του δράστη είχε καταχωρηθεί σε άλλες υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το αν στην υπόθεση της Κέρκυρας είχε ληφθεί υλικό από τον δράστη είναι άγνωστο.