Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν μία βόμβα εξερράγη σε σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας στο Κάιρο, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση που σημειώθηκε στην οδό Αλ Χάραμ, η οποία οδηγεί στις Πυραμίδες. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις πολίτες.

Οι αστυνομικοί ήταν μέσα ή κοντά στο αυτοκίνητό τους όταν ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη μέσα ή κοντά σε κάδο απορριμμάτων, ανέφεραν οι πηγές.

Η επίθεση, που σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο σε μια συνοικία όπου κατοικεί η μεσαία τάξη του Καΐρου, είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά συμβάντων ασφαλείας στην Αίγυπτο, την ευθύνη για τα οποία αναλαμβάνουν συχνά ριζοσπάστες ισλαμιστές.

Δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις ενόπλους την Τρίτη σε μια έφοδο σε κρησφύγετο στη νότια Αίγυπτο που χρησιμοποιείτο από μια ένοπλη πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σύμφωνα με τις αρχές, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για μια απόπειρα δολοφονίας ανώτερου εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο.

Ένας αιγύπτιος στρατηγός σκοτώθηκε από μαχητές στις 4 Νοεμβρίου κοντά στο σπίτι του στο Νότιο Σινά, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν ο δεύτερος στρατιωτικός αυτής της βαθμίδας που σκοτώθηκε από πυροβολισμούς σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί στην ισλαμιστική εξέγερση υπό την ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους στη χερσόνησο του Σινά.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί μετά την ανατροπή από τον στρατό του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του πιο παλιού ισλαμικού κινήματος της Αιγύπτου, το 2013, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του.

Δικαστές, αστυνομικοί και ανώτεροι αξιωματούχοι έχουν τεθεί στο στόχαστρο ριζοσπαστών ισλαμιστών που αντιδρούν στις πολύχρονες ποινές φυλάκισης που έχουν επιβληθεί σε μέλη τής εκτός νόμου σήμερα Αδελφότητας.