«Αν η Ευρωπαϊκή Ενωση το τραβήξει ακόμη παραπέρα τα σύνορά μας θα ανοίξουν» επανέλαβε το τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρωί της Παρασκευής αντιδρώντας στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το προσωρινό «πάγωμα» των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

«Συμφέρον της Τουρκίας» να τηρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό απαντά το Βερολίνο

Ο τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι «αν η ΕΕ εξακολουθήσει να μας πιέζει οι πύλες των συνόρων μας θα ανοίξουν
Ούτε εγώ, ούτε ο λαός μου θα επηρεαστούν από αυτές τις απειλές. Δεν έχει σημασία αν όλοι σας (σσ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) εγκρίνατε το ψήφισμα», δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «άνευ αξίας» το ψήφισμα της Ευρωβουλής: «Ξεκαθαρίσαμε ξανά και ξανά πως τηρούμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της ΕΕ αλλά δεν βλέπουμε απτή υποστήριξη από τους εταίρους μας στη Δύση» είπε σε συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος απειλησε εκ νέου την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με 3.000.000 πρόσφυγες λίγες ώρες μάλιστα μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του τούρκου ΠρωθυπουργούΜπιναλί Γιλντιρίμ .

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αντιδρώντας στην ψήφισμα της Ευρωβουλής δήλωσε εχθές ότι «εάν οι πρόσφυγες περάσουν τα τουρκικά σύνορα, θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα την κατακλύσουν, και η Τουρκία το αποτρέπει αυτό».

«Αναγνωρίζω ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια ή εξαπλάσια για την Ευρώπη» συνέχισε.