Θεατές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν το μιούζικαλ Χάμιλτον αποδοκίμασαν τον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές της παράστασης.

Μετά την παράσταση, μέλος του θιάσου ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο του Τραμπ που παρευρέθηκε στο μιούζικαλ και του διάβασε επιστολή.

«Εμείς κύριε είμαστε η διαφοροποιημένη Αμερική που είμαστε ανήσυχοι ότι η νέα σας κυβέρνηση δεν θα μας προστατεύσει» είπε ο ηθοποιός Μπράντον Ντίξον.

Η παράσταση αντλεί έμπνευση από την αμερικανική Ιστορία.

«Ελπίζουμε ότι η παράσταση σας ενέπνευσε να τηρήσετε τις αμερικανικές αξίες μας και να εργαστείτε για λογαριασμό μας» τόνισε ο ηθοποιός.

«Σας ευχαριστούμε που γίνατε κοινωνός αυτής της υπέροχης αμερικανικής ιστορίας που ειπώθηκε από μία διαφοροποιημένη ομάδα ανδρών και γυναικών με διαφορετικό χρώμα, θρησκεία και σεξουαλικό προσανατολισμό» τόνισε ο ηθοποιός.

Το μήνυμα έγραψαν οι συγγραφείς της παράστασης, όταν έμαθαν ότι ο Μάικ Πενς σκοπεύει να παρευρεθεί.

Η επιστολή του Ντίξον έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό.

Μάλιστα, θεατής έγραψε ότι το κοινό χειροκροτούσε όρθιο επί τρία λεπτά όταν μέλος του θιάσου τραγούδησε το «On Your Own» απευθυνόμενος στον Πενς. Το τραγούδι περιλαμβάνει στίχους, όπως: «Μια μικρή ερώτηση για σένα / Τι έρχεται μετά; / Ελευθερώθηκες/ Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να ηγείσαι;»

Ο Πενς έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες όταν μπήκε στο θέατρο, ενώ η παράσταση σταμάτησε αρκετές φορές εξαιτίας των φωνών κατά του Πενς.