Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να τον επισκεφθεί το συντομότερο δυνατόν κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία, δηλώνοντας «πεπεισμένος πως η ειδική σχέση [Ουάσινγκτον-Λονδίνου] θα ενισχύεται ολοένα και περισσότερο», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Μέι από πλευράς της είπε ότι ελπίζει στην ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων με τις ΗΠΑ καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την ΕΕ.

Στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρεται ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας είναι «πολύ σημαντικές και πολύ ξεχωριστές και ότι η ενίσχυση αυτών θα αποτελεί προτεραιότητα και για τους δύο».

«Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ επισήμανε τις στενές προσωπικές σχέσεις του και τα θερμά αισθήματά του προς την Βρετανία. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως η ειδική σχέση [των δύο χωρών] θα ενισχύεται ολοένα και περισσότερο» προστίθεται στην ανακοίνωση.