«Πώς κοιμάστε το βράδυ κύριε Άσαντ με τόσα παιδιά που σκοτώνονται στη Συρία;» ρώτησε τον πρόεδρο δημοσιογράφος των Sunday Times, για να εισπράξει το χαμόγελό του και την άμεση απάντηση: «Ξέρω πού το πάτε. Κοιμάμαι, εργάζομαι και τρώω μια χαρά. Και αθλούμαι.»

Ο ίδιος επανέλαβε ότι για τις χιλιάδες αμάχων που σκοτώνονται, την ευθύνη φέρουν οι τρομοκράτες «Εδώ μιλάμε για πόλεμο, όχι για φιλανθρωπία.

» Σε έναν πόλεμο υπάρχουν τραυματίες και θύματα. Και τι κάνεις; Ό,τι καλύτερο μπορείς. Στο Χαλέπι υπάρχουν ακόμα τρομοκράτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ασπίδες.

» Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και να πούμε ‘μην καταστρέφετε την πόλη μας. Περισσότερο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες ζωές» συνέχισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πλαστές τις εικόνες των νεκρών παιδιών, όπως και τη φωτογραφία του αγοριού στο ασθενοφόρο.

«Η δαιμονοποίηση έχει φτάσει στο ζενίθ» είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι σύροι έχουν να διαλέξουν μεταξύ του ιδίου και των ισλαμιστών τρομοκρατών.

«H Δύση είναι όλο και πιο αδύναμη στην υπόθεση της Συρίας» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στη βρετανική εφημερίδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που έπαιξε η ρωσική δύναμη πυρός.

«Ποτέ δεν προσπάθησαν να ανακατευτούν γιατί οι Ρώσοι δεν θέλουν τίποτε από εμάς. Δεν μας ζήτησαν να είμαστε πρόεδρος-μαριονέτα» είπε σε τρίτο πρόσωπο.