Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είπε την Παρασκευή ότι θα χρειαστεί χρόνος για τις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την ΕΕ για την έξοδο της χώρας από την Ένωση και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και «δύσκολες στιγμές».

Μιλώντας μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Μέι επανέλαβε την ελπίδα της ότι Βρετανία και ΕΕ θα έχουν «ώριμη και συνεργατική» σχέση μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

«Φυσικά έχουμε διαπραγματεύσεις μπροστά μας. Αυτές οι διαπραγματεύσεις θα χρειαστούν χρόνο, όπως λέω, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα χρειαστεί να υπάρξει δούναι και λαβείν» τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα της Ρωσίας, η Μέι είπε ότι η ΕΕ πρέπει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία και τον σύρο πρόεδρο για να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Χαλέπι.

«Είμαστε ξεκάθαροι για τον ρόλο της Ρωσίας και ξεκάθαροι για την ανάγκη να στείλει η ΕΕ ένα ξεκάθαρο μήνυμα και εάν οι φρικαλεότητες συνεχιστούν, να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε» είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός.