Φερόμενο μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ύποπτο για σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας στην Άγκυρα, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την τουρκική Αστυνομία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Στο σπίτι, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Ο 24χρονος ύποπτος άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι εισέβαλαν το βράδυ στο σπίτι του, ένα διαμέρισμα στον ένατο όροφο πολυκατοικίας στα περίχωρα της Άγκυρας, προτού πέσει νεκρός, διευκρινίζει το πρακτορείο.

«Ο τρομοκράτης πιστεύεται ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας και για τον σκοπό αυτό έκανε αναγνωριστικές επιχειρήσεις γύρω από το κτίριο του παλιού Κοινοβουλίου και κοντά στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Ερτσάν Τοπάκα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του υπόπτου ενδέχεται να ήταν οι τελετές που θα πραγματοποιηθούν εκεί στις 29 Οκτωβρίου για την επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους ή στις 10 Νοεμβρίου, στην επέτειο θανάτου του Κεμάλ.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο διαμέρισμα του υπόπτου εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες. «Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δείχνουν ότι το πρόσωπο αυτό προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας», τόνισε ο Τοπάκα, προσθέτοντας ότι φαίνεται πως ο νεαρός άνδρας ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Επικαλούμενος τον «κίνδυνο επιθέσεων», ο κυβερνήτης της Άγκυρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απαγόρευση κάθε είδους δημόσιων συγκεντρώσεων στην τουρκική πρωτεύουσα έως τις 30 Νοεμβρίου.