Ρώσο πολίτη, ο οποίος καταζητείται σε σχέση με τις επιθέσεις χάκερς κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε η τσεχική Αστυνομία ότι συνέλαβε και κρατεί, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το FBI, ενώ η Interpol έχει εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον ύποπτο, διευκρινίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η τσεχική Αστυνομία.

Ο ρώσος πολίτης κρατούνταν σε ξενοδοχείο της Πράγας. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Η τσεχική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη σύλληψη. Δεν έχει γίνει γνωστό για ποιες επιθέσεις καταζητείται ο ρώσος πολίτης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε επισήμως τη Ρωσία για πρώτη φορά για εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων κατά οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι ένα σκάνδαλο κυβερνοεπιθέσεων δεν θα ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ.