Tα Ikea της Σαγκάης έχασαν την υπομονή τους με τους ηλικιωμένους ανθρώπους που αναζητούν συντροφιά και αγάπη στο καφέ του καταστήματος πώλησης επίπλων.

Εδώ και χρόνια, πολλοί ηλικιωμένοι Κινέζοι «δίνουν ραντεβού» κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην καφετέρια των Ikea στην συνοικία Σουχούι για να κουβεντιάσουν και να φλερτάρουν.

Οι περισσότεροι -πολλοί από αυτούς χήροι ή διαζευγμένοι- ανήκουν σε ομάδα γνωριμιών και προτιμούν να κάθονται επί ώρες στο καφέ πίνοντας έναν καφέ και τρώγοντας ψωμί.

Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του καταστήματος αποφάσισε να υιοθετήσει αυστηρή πολιτική, απαγορεύοντας στους ηλικιωμένους να καθίσουν στο καφέ του καταστήματος εάν δεν έχουν αγοράσει φαγητό.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρεται στην ομάδα που οργανώνει τυφλά ραντεβού, σημειώνοντας ότι τα μέλη της καταλαμβάνουν θέσεις στο καφέ «για μεγάλα χρονικά διαστήματα», «μιλούν δυνατά» και «φτύνουν» ή «καβγαδίζουν».

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στα social media.

Από την πλευρά τους, τα Ikea του Πεκίνου ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να καλωσορίζουν μοναχικούς ηλικιωμένους που ψάχνουν για τον έρωτα.