Σε μία πολύ σπάνια, για τα δικά τους δεδομένα, διαδήλωση προχώρησαν τη Δευτέρα το βράδυ εκατοντάδες γάλλοι αστυνομικοί. Αψηφώντας τον κίνδυνο κυρώσεων, περίπου 500 αστυνομικοί έκλεισαν τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Το κάλεσμα στη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία εβδομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου τους από μολότοφ, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Οι γάλλοι αστυνομικοί καταγγέλλουν τόσο την έλλειψη μέσων όσο και την έλλειψη στήριξης από την κυβέρνηση και τα συνδικάτα για τις συνθήκες εργασίας τους.

Αναφερόμενος στο συμβάν με τη μολότοφ, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους, και τα σχόλια του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέφ περί άγριων νέων, οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν.

«Οι νέοι που πετούν μολότοφ δεν είναι άγριοι, είναι εγκληματίες», έλεγε το βράδυ ένας εκ των εκατοντάδων διαδηλωτών. Προτού συγκεντρωθούν στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νοσοκομείο όπου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.