Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων βελτιώνει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, ενώ η Χίλαρι Κλίντον διατηρεί το προβάδισμά της για την εξασφάλιση του αριθμού των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή, παρατηρεί το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Καθώς απομένουν τέσσερις ημέρες από την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψηφίων και επτά εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η Χίλαρι Κλίντον διατηρεί το προβάδισμά της σε αριθμό εκλεκτόρων.

Σύμφωνα με την τελευταία αριθμητική ανάλυση του CNN, όταν προστεθούν όλοι οι εκλέκτορες ανά πολιτεία -επί τη βάσει των σημερινών προεκλογικών δεδομένων- η Κλίντον εξασφαλίζει την υποστήριξη 272 προεδρικών εκλεκτόρων.

Από την άλλη μεριά, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βελτιώσει την πολιτική απήχησή του στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής της εκλογικής δυναμικής στην Αϊόβα (μία πολιτεία στην οποία ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, νίκησε δύο φορές).

Έτσι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων φέρεται να κέρδισε έξι ψήφους στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ψήφων που έχει εξασφαλίσει στους 196.
Η εξέλιξη αυτή, επί τη βάσει των αριθμητικών δεδομένων της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, σημαίνει ότι απομένουν για να μοιραστούν οι ψήφοι 70 εκλεκτόρων σε τέσσερις πολιτείες και δύο εκλογικές περιφέρειες του Κογκρέσου (Φλόριντα, Νεβάδα, Οχάιο και Βόρεια Καρολίνα).

Ειδικότερα για την τελευταία πολιτεία, το προεκλογικό κλίμα επιβαρύνεται από την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην πόλη Σάρλοτ και την επιβολή από σήμερα τα μεσάνυχτα απαγόρευσης στις μετακινήσεις μέχρι τις 06:00 το πρωί κι ενώ τα ζητήματα αστυνόμευσης κι αμερικανικής εθνικής ασφάλειας αποκτούν κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.