Πίσω από κάθε νεκρό στον κααστροφικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία κρύβεται και ένα δράμα, όμως μία ιστορία συγκινεί ιδιαίτερα τη χώρα επειδή ενσαρκώνει το ότι η χώρα βιώνει τη νέα καταστροφή ως επανάληψη εκείνης του 2009: Είναι η ιστορία της νεαρής Μαρτίνα Τούρκο, που είχε εγκαταλείψει τη Λ’Άκουιλα μετά τον σεισμό και κατέληξε να ανασύρει νεκρή την κόρη της, ηλικίας 18 μηνών, από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Η κόρη της, Μαρισόλ, κοιμόταν στο κρεβάτι της στην Αρκουάτα ντελ Τρόντο όταν ήρθε ο σεισμός των έξι βαθμών στις 03:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η μητέρα, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, είχε αποφασίσει να φύγει από τη Λ’Άκουιλα μετά την τρομακτική εμπειρία του 2009. Την Τετάρτη, βρέθηκε σε νοσοκομείο του Τορέτε ντι Ανκόνα, έχοντας ανασυρθεί τραυματισμένη από τα ερείπια του σπιτιού της.

Ο σύντροφός της, Μασιμιλιάνο, είχε μεταφερθεί επίσης τραυματισμένος σε άλλο νοσοκομείο στο Ασκόλι Πιτσένο. Στο νεκροτομείο βρισκόταν η σορός της μικρής Μαρισόλ.

Μεταξύ των συγγενών που βρέθηκαν για την αναγνώριση της σορού ήταν ο παππούς της, που ήταν κι ο πρώτος που είχε φτάσει στα ερείπια του σπιτιού: «Στην αρχή φοβόμουν να πλησιάσω επειδή ήταν επικίνδυνα, αλλά στο τέλος κατάλαβα ότι δεν με ένοιαζε τίποτα, έπρεπε να ψάξω να τους βρω» λέει.