Τη ζωή δώδεκα ατόμων στοίχισε η επίθεση ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με την αστυνομία που είχε περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις να εξοντώνει στο τέλος δύο ενόπλους. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

«Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ κι υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων» ανέφερε εχθές βράδυ εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δράστες της επίθεσης «μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα» στο οποίο βρίσκονταν «ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί.

«Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών» ανέφερε.

Φοιτητής, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει «εκρήξεις και πυρά κοντά».

Είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα που το πανεπιστήμιο ή προσωπικό του γίνονται στόχος.

Δύο καθηγητές, ένας Αμερικανός και ένας Αυστραλός, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής αφότου απήχθησαν υπό την απειλή όπλου σε δρόμο κοντά στο πανεπιστήμιο στις 7 Αυγούστου.