Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, από ιατρικούς φακέλους και ονόματα έως διευθύνσεις και αριθμούς πιστωτικών καρτών, εκατοντάδων ανυποψίαστων ανθρώπων έχει δώσει στη δημοσιότητα ο ιστότοπος Wikileaks. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, ο ιστότοπος, ο οποίος από το 2010 έχει αφήσει να διαρρεύσουν εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα κρατών, δημοσιοποίησε τα ονόματα δύο ανήλικων θυμάτων βιασμού, καθώς επίσης και την ταυτότητα Σαουδάραβα που έχει συλληφθεί επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Έτερος Σαουδάραβας δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press ότι το Wikileaks δημοσιοποίησε λεπτομέρειες σχετικά με υπόθεση πατρότητας, γεγονός που θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για την οικογένειά του.

Από την πλευρά του Wikileaks δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση, πλην ενός tweet στον λογαριασμό του, στο οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στην περίπτωση του ομοφυλόφιλου Σαουδάραβα, ο οποίος απειλείται ακόμη και με ποινή θανάτου στη χώρα του.

«Όχι, το Wikileaks δεν αποκαλύπτει “γκέι” στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Τα αρχεία προέρχονται από την κυβέρνηση και δεν έχουν διαρρεύσει από εμάς. Ιστορία του 2015. Ξαναβγήκε λόγω των εκλογών», αναφέρεται στο tweet.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, η διαρροή προσωπικών στοιχείων αφορά πολίτες της Σαουδικής Αραβίας. Οι πληροφορίες διέρρευσαν το 2015, οπότε το Wikileaks δημοσίευσε κυβερνητικά έγγραφα, στα οποία περιλαμβάνονταν ιατρικά στοιχεία άρρωστων παιδιών και ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.

Τον περασμένο μήνα ωστόσο, ο ιστότοπος δημοσίευσε αρχεία του Δημοκρατικού Κόμματος, στα οποία περιλαμβάνονταν επίσης προσωπικά δεδομένα αμερικανών πολιτών. Δύο από αυτούς δήλωσαν στο Associated Press ότι μετά τη διαρροή έπεσαν θύματα κλοπής.