Έχοντας ήδη ξεπεράσει κάθε όριο με τον πρωτοφανή υπαινιγμό ότι οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής θα μπορούσαν να δολοφονήσουν την Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ αγνοεί την κατακραυγή και συνεχίζει στο μοτίβο των προκλήσεων επιτιθέμενος αυτή τη φορά στον Μπαράκ Ομπάμα τον οποίο και αποκαλεί «ιδρυτή του Ισλαμικού Κράτους».

Οι τρομοκράτες «τιμούν» τον Μπαράκ Ομπάμα, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σάνραϊζ της Φλόριντα.

Αναφέρθηκε δε ούτε μία ούτε δύο, αλλά πολλές φορές, στον Αμερικανό πρόεδρο με το πλήρες όνομά του, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, προσφιλής τακτική όσων θέλουν να υπονοήσουν ότι είναι μουσουλμάνος και το κρύβει.

«Το Ισλαμικό Κράτος τιμά τον Μπαράκ Ομπάμα. Είναι ο ιδρυτής του. Δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος. Και θα έλεγα συνιδρύτρια είναι η ανέντιμη Χίλαρι Κλίντον. Συνιδρύτρια! Η ανέντιμη Χίλαρι Κλίντον! Αυτό συμβαίνει» συνέχισε.

Και το πλήθος υποστηρικτών του φώναζε εν χορώ «κλείστε την μέσα!».

Ο Τραμπ είχε αποκαλέσει την περασμένη εβδομάδα την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ «ιδρύτρια» του Ισλαμικού Κράτους. Τώρα άλλαξε γνώμη. Ιδρυτής είναι ο Ομπάμα και εκείνη συνιδρύτρια.

Οι Ρεπουμπλικανοί ρίχνουν στην κυβέρνηση Ομπάμα την ευθύνη για την αναταραχή στη Μέση Ανατολή επικρίνοντας τον Ομπάμα ότι υποτίμησε την απειλή του Ισλαμικού Κράτους και καταγγέλλοντας ότι η εξωτερική πολιτική του δημιούργησε κενό εξουσίας το οποίο και εκμεταλλεύτηκε η ISIS.

Ο Τραμπ φυσικά έχει προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο κατηγορώντας ανοιχτά τον Αμερικανό Ομπάμα ότι είναι συμπαθών του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συγκέντρωση στη Φλόριντα, όπως και πολλές φορές στο παρελθόν, ο Τραμπ αναφερόταν με έμφαση στον Αμερικανό πρόεδρο με το πλήρες όνομά του, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα.