Στην απαγγελία κατηγοριών και στην προφυλάκιση δύο ανδρών, που σχετίζονται με έναν εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του ιερέα μέσα σε εκκλησία στη Γαλλία, προχώρησε σήμερα, Κυριακή, η Εισαγγελία του Παρισιού.

Ο 30χρονος Φαρίντ Κ., εξάδελφος του δράστη και γεννημένος στην γαλλική πόλη Νανσί, κατηγορείται ως ύποπτος για τρομοκρατία με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος.

Ο δεύτερος, ο 20χρονος Ζαν-Φιλίπ Τζ., ανακρίνεται για ταξίδι που σχεδίαζε στη Συρία με τον δράστη της δολοφονίας, τον Ιούνιο.

Και οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι δράστες κρατώντας μαχαίρι διέκοψαν στις 26 Ιουλίου τη λειτουργία σε εκκλησία του Σεν Ετιέν ντι Ρουβρέ, εξανάγκασαν τον 85χρονο ρωμαιοκαθολικό ιερέα να πέσει στα γόνατα και του έκοψαν τον λαιμό.

Η αστυνομία αναγνώρισε ως έναν από τους δύο δράστες τον ντόπιο 19χρονο Αντέλ Κερμίς, ο οποίος είχε κάνει αποτυχημένες απόπειρες να ταξιδέψει στη Συρία για να λάβει μέρος στην τζιχάντ (ιερός πόλεμος), ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του δίκη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ως δεύτερος δράστης είχε αναγνωριστεί ο επίσης 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν, με τον οποίο σχετίζονται οι δύο νέοι συλληφθέντες.

Ο Πετιζάν και ο Κερμίς έπεσαν νεκροί επί τόπου από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ ερευνάται πώς οι δύο αυτοί νεαροί άνδρες γνωρίστηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien ,οι δύο τους είχαν ανταλλάξει μηνύματα από κινητό στις 22 Ιουλίου.