«Κοιτώντας» προς την Άνγκελα Μέρκελ με την οποία έχει συγκρουστεί μετωπικά για την πολιτική των ανοιχτών θυρών στο Προσφυγικό, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χόρστ Ζεεχόφερ δηλώνει με αφορμή τις επιθέσεις σε Βίρτσμπουργκ και Άνσμπαχ ότι η ισλαμιστική τρομοκρατία έφθασε στη Γερμανία, οι πολίτες φοβούνται και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στις ανησυχίες τους για την ασφάλεια και τη μετανάστευση.

«Η ισλαμιστική τρομοκρατία έφθασε στη Γερμανία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Χορστ Ζεεχόφερ. Χρειαζόμαστε περισσότερη ασφάλεια στη χώρα» τόνισε καλώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει αποφασιστική δράση για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Οι Γερμανοί είναι γεμάτοι φόβο και χρειάζονται απαντήσεις από τους πολιτικούς και όχι ατέρμονες συζητήσεις και θεωρίες, σημείωσε.

«Οι Γερμανοί είναι εξοργισμένοι, γεμάτοι φόβοι, και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Χρειάζονται αξιόπιστες απαντήσεις από τους πολιτικούς και όχι ατέρμονες συζητήσεις και δικαιολογίες» επισήμανε.

Μιλώντας νωρίτερα στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι πρέπει να ελεγχθούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη Γερμανία.

«Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται στη χώρα» ανέφερε. Πρέπει να υπάρξει συνολική συζήτηση για τη στάση έναντι ατόμων που παραβαίνουν το νόμο ή συνιστούν απειλή, επισήμανε αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο απελάσεων σε εμπόλεμες ζώνες.

Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν δήλωσε επίσης την Τρίτη πως οι αρχές θεωρούν πως υπάρχει ισλαμιστικό υπόβαθρο τόσο στην επίθεση με τσεκούρι στο Βίρτσμπουργκ, την περασμένη εβδομάδα, όσο και στη βομβιστική επίθεση Σύρου πρόσφυγα έξω από συναυλιακό χώρο στο Άνσμπαχ την Κυριακή.

«Θεωρούμε πως τόσο στο Βίρτσμπουργκ όσο και στο Άνσμπαχ υπάρχει ισλαμιστικό υπόβαθρο, το οποίο πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη» δήλωσε ο Χέρμαν σημειώνοντας πως θα πρέπει να περιοριστούν τα εμπόδια στην απέλαση προσφύγων που εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα.

Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών έχει δώσει από τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο Άνσμπαχ, εντολή για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς για τυχαίους ελέγχους κοντά σε συνοριακές περιοχές.