Δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν πραξικοπηματίες «παρενόχλησαν» το προεδρικό αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε ο Ερντογάν από τις δικακοπές του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, αποκαλύπτει δύο ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουκρία το πρακτορείο Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται μαρτυρία τούρκου αξιωματούχου σύμφωνα με τον οποίο : «Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο. Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

To business jet του τούρκου προέδρου, που ανήκει στην τουρκική κυβέρνηση, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Dalaman την Παρασκευή, για τη διαδρομή διάρκειας 1,5 ώρας ταξίδι προς το Μαρμαρίς.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters τη μαρτυρία του πρώην στρατιωτικού αξιωματούχου επιβεβαίωσε και ανώτερος τούρκος αξιωματούχος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «το αεροσκάφος του Ερντογάν βρέθηκε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα».

«Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας τρίτος αξιωματούχος.