Στην τελική ευθεία για την επιλογή του αντιπροέδρου βρίσκονται οι διαβουλεύσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του την Παρασκευή, από την Νέα Υόρκη.

«Θα ανακοινώσω την επιλογή μου για αντιπρόεδρο την Παρασκευή στις 11 π.μ. στο Μανχάταν. Ακολουθούν λεπτομέρειες» έγραψε στο Twitter.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς και εν συνεχεία με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νουτ Γκίνγκριτς. Η οικογένειά του συναντήθηκε την Τρίτη με τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι.

Επίσης, ο γερουσιαστής Τζεφ Σέσιονς από την Αλαμπάμα, εθεάθη να μπαίνει στο ξενοδοχείο Κόνραντ στην Ιντιανάπολις, όπου έμενε ο Τραμπ.

Πηγή από το επιτελείο του Τραμπ είπε ότι ο υποψήφιος για την προεδρία τείνει προς τον Πενς, αλλά θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη. «Δεν έχει γίνει, μέχρι να γίνει» είπε, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ προσπαθούσε να αποφασίσει μεταξύ του Πενς και του Γκίνγκριτς.

Επισήμως, ο Τραμπ θα λάβει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος την επόμενη εβδομάδα στο Κλίβελαντ του Οχάιο, ενώ ο Πενς έχει περιθώριο μέχρι την Παρασκευή για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο για άλλη μια θητεία ως κυβερνήτης της πολιτείας.