Πώς θα ήταν αν το βρετανικό δημοψήφισμα αντί για Brexit είχε βγάλει το Remain δεν θα το μάθει κανείς. Αρχίζουμε όμως να μαθαίνουμε πώς θα ήταν η εκστρατεία αν η καμπάνια του Remain είχε επιλέξει να γίνει λίγο πιο επιθετική, καθώς «βγαίνουν στο φως» οι αφίσες που είχαν τελικά απορριφθεί για να διαφημίσουν το «Μένουμε».

Τα πόστερ, μερικά από τα οποία δημοσιεύει την Παρασκευή και ο Guardian μεταξύ άλλων, έχουν αρχίσει να διαδίδονται στο Διαδίκτυο τις ημέρες μετά το δημοψήφισμα.

Ορισμένα μπορεί να είναι μεν κάπως άνευρα, αλλά δεν τους λείπει το όραμα. Άλλα όμως είναι φλεγματικά σε τέτοιο -βρετανικό- βαθμό που η απολαυστικότητά τους ξεπερνά την όλα τα υπόλοιπα (των προσβολών συμπεριλαμβανόμενων).

Ένα από αυτά είναι πόστερ που έδειχνε τα τέσσερα μεγάλα ονόματα του Brexit και έθετε το αφοπλιστικό ερώτημα «εάν θα θέλατε να μείνετε μόνοι σε ένα μικρό νησί με αυτούς εδώ».

Άλλο, ίσως κάπως τρομολαγνικό, επισημαίνει πως από την στιγμή που βγει η περόνη από τη χειροβομβίδα δεν υπάρχει γυρισμός.

Άλλο δείχνει τον Φάρατζ με το μικρόφωνο να μοιάζει λιγάκι με το μουστάκι του Χίτλερ και να καλεί: «Μένουμε στα λογικά μας».

Ένα άλλο, κάπως πιο ποιητικό, οπτικοποιεί το άλμα στο κενό και αναρωτιέται «πώς θα είναι αν φύγουμε».

Άλλη αφίσα επικαλείται το επιχείρημα ότι η Βρετανία μπορεί να συνδιαμορφώσει το μέλλον της ΕΕ μόνο μένοντας.

Άλλο πόστερ καλούσε τους βρετανούς να σκεφτούν «το μέλλον των παιδιών τους», δείχοντας μία έγκυο από την κοιλιά της οποίας «ακούγεται» το «είμαι μέσα».