Εν μέσω της θύελλας στην οποία στροβιλίζεται η πολιτική σκηνή μετά την ψήφο του Brexit ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών παρόλο που τον έχουν εγκαταλείψει σχεδόν όλοι. Και ακόμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον χάνει την υπομονή του…

«Μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου να κάθεται εκεί. Όμως δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον. Για όνομα του Θεού, φίλε, φύγε!» δήλωσε ο Κάμερον στη Βουλή των Κοινοτήτων για να καταχειροκροτηθεί από τους βουλευτές των Τόρις.

Ο Κόρμπιν βρίσκεται κάτω από ασφυκτική πίεση να παραιτηθεί κατηγορούμενος για ανεπάρκεια και «χλιαρή» στήριξη στην εκστρατεία παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Δεκάδες σκιώδεις υπουργοί, βουλευτές και συνεργάτες της ομάδας του έχουν παραιτηθεί, ενώ την Τρίτη υπέστη πανωλεθρία με το 80% των βουλευτών των Εργατικών να στηρίζουν την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εις βάρος του.

Εάν ο Κόρμπιν δεν παραιτηθεί τελικά οικειοθελώς οι «αντάρτες» βουλευτές αναμένεται να «κηρύξουν» νέα μάχη για την ηγεσία προκειμένου να τον οδηγήσουν στην έξοδο. Ωστόσο, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν σε υποψήφιο για την διαδοχή του.