Χρειάζεται μια νέα ηγεσία για τον τόπο, τόνισε ο Ντ. Κάμερον σε διάγγελμά του και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία.

«Συγχαίρω όσους συμμετείχαν. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη βούληση του λαού. Θέλω να διαβεβαιώσω τις αγορές, τους Βρετανούς και τους ευρωπαίους δεν θα υπάρχει σημαντική αλλαγή στις ζωές μας δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε. Αυτό θα απαιτήσει τη συμμετοχή της Σκωτίας και της Β. Ιρλανδίας. Πρέπει να παραμείνουμε ισχυροί στη χώρα».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε περήφανος που υπήρξε πρωθυπουργός. «Εδωσα την ψυχή μου στην καμπάνια για την παραμονή. Η χώρα όμως απαιτεί νέα ηγεσία.Έδωσα τη μάχη μου στην εκστρατεία με τον μόνο τρόπο που ήξερα, με πάθος, με την ψυχή μου. Πίστευα ότι η χώρα θα ήταν ασφαλέστερη εντός ΕΕ».

«Εκανα ότι μπορούσα ως πρωθυπουργός για να σταθεροποιήσω το καράβι. Προσπάθησα να είμαι ο καπετάνιος. Η χώρα απαιτεί μια νέα ηγεσία. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό για μένα να μείνω καπετάνιος. Ο βρετανικός λαός έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή. Θεωρώ ότι η χώρα απαιτεί μια νέα ηγεσία. Θα παραμείνω πρωθυπουργός μέχρι το συνέδριο των Συντηρητικών τον Οκτώβριο» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Η διαπραγμάτευση με την ΕΕ θα πρέπει να γίνει από νέο Πρωθυπουργό».

«Αγαπώ αυτή τη χώρα και είναι τιμή μου που την υπηρέτησα. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιβιώσει εκτός ΕΕ, και πρέπει να βρει τον καλύτερο τρόπο».