Νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έπεσε ένοπλος που εισέβαλε σε συγκρότημα κινηματογράφου στο Φίερνχαϊμ στη Γερμανία, ανοίγοντας πυρ.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης είπε στο Κοινοβούλιο στο Βισμπάντεν ότι ο δράστης έπεσε νεκρός. Αρχικά, το περιοδικό Focus είχε μεταδώσει ότι ο ένοπλος συνελήφθη.

Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο δίκτυο NTV, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα γερμανικά ΜΜΕ. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι πριν ο ένοπλος πέσει νεκρός, είχε οχυρωθεί μέσα στο σινεμά Kinopolis, κρατώντας ομήρους.

Δεν είναι γνωστό πόσους ομήρους κρατούσε ο άνδρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Έσσης φαίνεται πως ο δράστης ήταν ένας «διαταραγμένος άνθρωπος».

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι δεν φαίνεται ο άνδρας να έχει οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι υπήρχε ισλαμιστικό υπόβαθρο».

Νωρίτερα, γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες (από 20 έως 50) από ρίψη δακρυγόνων.

Ο ένοπλος εισέβαλε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στον κινηματογράφο, κρατώντας κάτι που έμοιαζε με πολυβόλο. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Έσσης ανέφερε ότι δεν είναι γνωστό εάν το όπλο ήταν λειτουργικό. Μάλιστα, πληροφορίες σε ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι το όπλο έριχνε άσφαιρα.

Όπως αναφέρει η FAZ φορούσε μάσκα και λέγεται ότι πυροβόλησε τέσσερις φορές (δεν είναι γνωστό εάν ήταν μεμονωμένες βολές ή κατά ριπάς).

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης.

Υπάλληλος του κινηματογράφου δήλωσε ότι είδε έναν ένοπλο στο μπαρ του κινηματογράφου και αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για πελάτη που είχε έρθει με στολή: «Ύστερα καταλάβαμε ότι επρόκειτο για κάτι πιο σοβαρό και ξαπλώσαμε στο πάτωμα».

Ο ίδιος, μιλώντας στο n-tv, είπε ότι ο άνδρας του είπε να κλείσει τις πόρτες, ενώ κρατούσε το όπλο στο κεφάλι του και στη συνέχεια τον διέταξε να πάει στο γραφείο του και να μείνει εκεί. Πρόσθεσε ότι ο δράστης πυροβόλησε έναν συνάδελφό του, χωρίς να τον τραυματίσει.

«Έμοιαζε πολύ μπερδεμένος και ήταν σχετικά νέος» πρόσθεσε. Είπε ότι ρώτησε τον δράστη εάν ήθελε χρήματα και ο άνδρας του είπε ότι δεν ήθελε.