Πληροφορίες που θέλουν νεκρό τον διαβόητο αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι διακινήθηκαν σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη χωρίς εντούτοις μέχρι στιγμής τουλάχιστον να επιβεβαιώνεται.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik μετέδωσε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος ενημέρωσε τον ιρακινό στρατό ότι δεν ευσταθούν και δεν έχουν επαληθευτεί οι πληροφορίες περί θανάτου του Αλ Μπαγκνάντι.

Το Sputnik επικαλείται για την είδηση εκπρόσωπο του ιρακινού στρατού.

Ορισμένες αναφορές εμφάνισαν τον ηγέτη της τζιχανητιστικής οργάνωσης να σκοτώθηκε το περασμένο Σαββατοκύρακο σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στην συριακή πόλη Ράκα, αυτοαποκαλούμενη πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Τις πληροφορίες μετέδωσαν μεταξύ άλλων οι προσκείμενο στο καθεστώς Άσαντ συριακοί τηλεοπτικοί σταθμοί Sama TV και al-Ekhbariya επικαλούμενοι πηγές των τζιχαντιστών, ενώ η είδηση αναφέρθηκε ότι δημοσιεύτηκε αρχικά στο πρακτορείο al-Amaq, προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους.

Είχε προηγηθεί στις 10 Ιουνίου αναφορά από το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumariya ότι ο Αλ Μπαγκντάντι μαζί με διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τραυματισθεί όταν αεροπορικές επιδρομές έθεσαν ως στόχο τα κρησφύγετά τους κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα.

Το δίκτυο επικαλούνταν τοπικές πηγές στην επαρχία Νινευή.

Ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν οι προαναφερθείσες αεροπορικές επιδρομές.