Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων εξαπέλυσε μία ακόμα επίθεση κατά της μουσουλμανικής κοινότητας, λέγοντας ότι αυτή ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν καταδίδει ανθρώπους σαν τον δράστη του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, είπε στο CNN ότι πιστεύει πως ο δράστης της επίθεσης, Ομάρ Ματίν ήταν γνωστός σε ανθρώπους στη μουσουλμανική κοινότητα, ως κάποιος με προοπτική για βία.

«Θα βρείτε ότι πολλοί που τον ήξεραν αισθάνονταν ότι ήταν τρελάρας, ότι κάτι σαν αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί» είπε ο Τραμπ μιλώντας στο CNN. «Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν, η πρώην σύζυγός του, άλλοι άνθρωποι. Δεν τους καταδίδουν. Για κάποιο λόγο η μουσουλμανική κοινότητα δεν καταδίδει ανθρώπους σαν αυτόν».

Ο Τραμπ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται καλύτερη συγκέντρωση πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες επιθέσεις.

«Πρέπει να ελέγχουμε τα τζαμιά και πρέπει να ελέγχουμε την κοινότητα» είπε. «Και πιστέψτε με, η κοινότητα γνωρίζει τους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να ανατινάξουν» σημείωσε.