Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναστέλλει τις πτήσεις της για τη Βενεζουέλα τον ερχόμενο μήνα λόγω της οικονομικής κρίσης στην χώρα.

«Εχουμε αποφασίσει να αναστείλουμε την αεροπορική σύνδεση Φραγκφούρτη-Καράκας από τις 17 Ιουνίου», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), προσθέτοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πότε θα επανέλθει.

Πρόκειται για τη μοναδική απευθείας αεροπορική σύνδεση της Γερμανίας με τη Βενεζουέλα που πραγματοποιείται από τη Lufthansa τρεις φορές την εβδομάδα.

«Ο λόγος της διακοπής είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση και το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει εξαγωγή συναλλάγματος από τη χώρα», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Οι περιορισμοί συναλλάγματος στην Βενεζουέλα καθιστούν αδύνατη για τις αεροπορικές εταιρείες τη μετατροπή των κερδών τους σε δολάρια και την αποστολή τους στο εξωτερικό.

Η Βενεζουέλα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο αλλά η πτώση τιμών στο αργό έχει συρρικνώσει τα έσοδά της.

Οι πολίτες της χώρας είναι αναγκασμένοι να στέκονται με τις ώρες σε ουρές στα καταστήματα για τη διανομή βασικών τροφίμων και αγαθών όπως το αλεύρι και το χαρτί τουαλέτας.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει επίσης και καθημερινές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει αναφορές για λεηλασίες και λιντσαρίσματα υπόπτων.