Ονομάζεται Κανούκ, έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα γυαλιστερά αντικείμενα και σύμφωνα με τους κατοίκους του Βανκούβερ είναι το πιο διάσημο… κοράκι της καναδικής μητρόπολης. Ο ηλικίας ενός έτους Κανούκ που μεγάλωσε δίπλα σε ανθρώπους, συνηθίζει να συνοδεύει τους ντόπιους κατά την πορεία τους προς τον σιδηροδρομικό σταθμό ενώ συχνά δίνει το παρόν σε πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, ακόμη και σε αγώνες σκέιτμπορντ. Μάλιστα η φήμη του Κανούκ, ο οποίος διαθέτει ακόμα και δική του σελίδα στο Facebook, έφτασε μέχρι τις όμορες ΗΠΑ με αποτέλεσμα το τηλεοπτικό δίκτυο CBS να στείλει στο Βανκούβερ έναν από τους δημοσιογράφους του για να του πάρει συνέντευξη!
Πρόσφατα, ωστόσο, ο Κανούκ βρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομίας του Βανκούβερ καθώς δεν δίστασε να αρπάξει από τον τόπο ενός εγκλήματος το κύριο αποδεικτικό στοιχείο –ένα γυαλιστερό μαχαίρι. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βανκούβερ Κούριερ» ο Κανούκ φέρεται να κούρνιασε στην οροφή ενός καμένου αυτοκινήτου το οποίο είχε πυρπολήσει νωρίτερα ο φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος. Όταν έφτασε στο σημείο η Αστυνομία, ο άνδρας τράβηξε μαχαίρι με αποτέλεσμα τα στελέχη της Αστυνομίας να τον πυροβολήσουν και να τον τραυματίσουν. Ο ύποπτος τελικά συνελήφθη αλλά στο μεσοδιάστημα, ο Κανούκ είχε προλάβει να αρπάξει το μαχαίρι.
«Ένας αστυνομικός τον κυνήγησε για μερικά μέτρα, και στη συνέχεια το κοράκι το άφησε και απογειώθηκε», ανέφερε ο καναδός δημοσιογράφος Μάικ Χάουελ στο CBS, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια των περισσότερων από 20 χρόνια που ασχολείται με το αστυνομικό ρεπορτάζ δεν είχε δει ποτέ ξανά κάτι ανάλογο.