Ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Κίνας απειλεί να ανατρέψει τα σχέδια της Disney για τη λειτουργία του τεράστιου θεματικού της πάρκου στη Σαγκάη. Ο δισεκατομμυριούχος Γουάνγκ Τζιανλίν, που ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά και την ψυχαγωγία, λέει ότι ο όμιλος του, Dalian Wanda Group, σκοπεύει να εμποδίσει την κερδοφορία της Disney στην Κίνα για τα επόμενα δέκα με 20 χρόνια.
Το θεματικό πάρκο της Disney αναμένεται να ανοίξει στη Σαγκάη τον επόμενο μήνα και το κόστος του ανέρχεται στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. «Η Disney δεν πρέπει να έρθει στην Κίνα. Οι οικονομικές της προοπτικές δεν είναι πολύ καλές» δήλωσε ο Γουάνγκ στην κρατική τηλεόραση της Κίνας. Όπως σχολίασε, το κλίμα της Σαγκάης, δεν ευνοεί ένα εξωτερικό θεματικό πάρκο και η Disney θα αναγκαστεί να βάλει υψηλό αντίτιμο εισιτηρίου, διακινδυνεύοντας να χάσει πελάτες.
Η Disney αρνήθηκε να απαντήσει στα σχόλια του Γουάνγκ. Η εταιρεία σχεδίαζε την κατασκευή ενός θεματικό πάρκου στη Σαγκάη, ήδη από τα μέσα του 2000. Η λειτουργία του είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2015 αλλά κατασκευαστικά προβλήματα, μετέθεσαν για αργότερα την ημερομηνία. O Γουάνγκ λέει ότι διαθέτει τη δύναμη να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την δραστηριοποίηση της Disney στην Κίνα.
«Έχουμε στρατηγική. Μία τίγρης δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μία αγέλη λύκων. Η Σαγκάη έχει μία Disney αλλά η Wanda έχει 15 με 20 θεματικά πάρκα σε όλη την Κίνα» δήλωσε.