Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir, που συνετρίβη στη Μεσόγειο, συνεχίζονται όπως και για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα, εν μέσω πληροφοριών που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους για τις τελευταίες στιγμές της πτήσης.

Πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου, που απογειώθηκε από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο, έχουν βρεθεί ορισμένα συντρίμμια του αεροσκάφους, σωσίβια και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα μαύρα κουτιά, που θα παρείχαν σημαντικά στοιχεία για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης.

Αντιφατικές είναι οι αναφορές των ελληνικών και των αιγυπτιακών αρχών αναφορικά με τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή, όπως μεταδίδει το CNN. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι το αεροσκάφος στροβιλίστηκε 90 μοίρες αριστερά και στη συνέχεια 360 μοίρες, πριν καταλήξει στη θάλασσα. Ωστόσο, οι αιγυπτιακές αρχές ανέφεραν την Κυριακή ότι το αεροσκάφος δεν στριφογύρισε πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ, αμέσως μόλις εισήλθε στο αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια γίνονται υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα ηχογραφημένα δεδομένα της πτήσης, προτού λήξουν οι μπαταρίες. Εάν δεν βρεθούν τα μαύρα κουτιά τις επόμενες 30 ημέρες, αναφέρει αναλυτής, η δουλειά των αρχών θα είναι δυσκολότερη γιατί δεν θα εκπέμπουν πλέον τον οξύ μεταλλικό ήχο, που θα βοηθήσει στην αναγνώρισή τους.