Mια ηλικιωμένη και τέσσερα από τα εγγόνια της σκοτώθηκαν στις πλημμύρες που πλήττουν το Τέξας.

Τα θύματα στο Παλεστάιν του Τέξας, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ντάλας, κατάφεραν να βγουν από σπίτι που είχε πλημμυρίσει έως τη στέγη του. Ωστόσο παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους λάσπης, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Παλεστάιν Τζέιμς Μούνιζ.

«Κατάφεραν να βγουν έξω όμως τους παρέσυραν» τα λασπόνερα είπε. Η γιαγιά ήταν ηλικίας 64 ετών και τα παιδιά μεταξύ 6 και 9 ετών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για σφοδρές καταιγίδες που αναμένεται να πλήξουν το ανατολικό τμήμα του Χιούστον, όπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες. Προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδώσει οι αρχές από το Τέξας έως το Μισισίπι.

Επιπλέον, οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή του Χιούστον είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να προκληθούν καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Από τις 10.30 (τοπική ώρα), περισσότερα από 4.200 νοικοκυριά στην περιοχή παραμένουν στο σκοτάδι, γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης CenterPoint Energy.

Τουλάχιστον επτά ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την Παρασκευή το Τέξας και την Οκλαχόμα.