Επίθεση στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας πραγματοποίησε γυναίκα – καμικάζι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, 13 είναι οι τραυματίες από την επίθεση, ενώ κανείς από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην επίθεση σκοτώθηκε η καμικάζι.

Ο κυβερνήτης της Προύσας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης οφείλεται σε βομβιστική επίθεση.

Η έκρηξη προκάλεσε πανικό στην περιοχή γύρω από το τέμενος, όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες, μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN-Türk.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης ήταν μία 25χρονη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ιστορικό μεγάλο τέμενος Ουλού Τζαμί, ένα από τα σύμβολα της πόλης.
Αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή και εξέτασαν τη σορό της γυναίκας.

Η Προύσα είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Τουρκίας, με πληθυσμό 2,7 εκατομμύρια κατοίκους. Φιλοξενεί πολλά μνημεία της οθωμανικής περιόδου, καθώς ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τον 14ο αιώνα.

Οι αμερικανικές διπλωματικές αρχές στην Τουρκία είχαν προειδοποιήσει και πάλι την Τρίτη τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη χώρα για «σοβαρή απειλή» τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουριστών.

Η Τουρκία εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων που αποδίδονται είτε στους Κούρδους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είτε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σκοτώθηκαν περίπου 60 άνθρωποι στην Άγκυρα. Την ευθύνη ανέλαβαν τότε τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια οργάνωση που έχει αποσχισθεί από το PKK.
Σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας, στα μέσα Μαρτίου, σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Η επίθεση αυτή αποδίδεται από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 10 Οκτωβρίου 2015 δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας φιλοκουρδικής διαδήλωσης στην Άγκυρα, σκοτώνοντας 103 ανθρώπους.