Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της οικονομίας βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, με πολλά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο Αλ.Τσίπρας επιχείρησε νέα παζάρια με τους πιστωτές, προσπαθώντας να μαζέψει και το τελευταίο ευρώ, ενώ η «χρεοκοπημένη», όπως αναφέρουν, χώρα φαίνεται να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας» γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».

«Θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να επιβιώσει πολιτικά; Η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές» υποστηρίζει η Stuttgarternachrichten, σημειώνοντας πως «οι δανειστές της Ελλάδας ασκούν και πάλι πίεση στην Αθήνα για να εφαρμόσει ακόμη ένα πακέτο λιτότητας».

«Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να επιβιώσει πολιτικά; Η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε εκλογές» προσθέτει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως ο Αλ.Τσίπρας «δεν έκανε τίποτα απ’ όσα είχε υποσχεθεί στους συμπολίτες του: είχε υποσχεθεί ότι θα διώξει την μισητή τρόικα από την Ελλάδα, ότι θα βάλει τέλος στην λιτότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις κι ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αυξήσει τις συντάξεις». «Πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.

«H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε και πάλι να κάνει παζάρια» με τους δανειστές, γράφει η Tagesspiegel, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «θανατηφόρο» χειρισμό. «Έτσι χάνεται ακόμη περισσότερος χρόνος, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας. Οι εξελίξεις ενισχύουν την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα» προσθέτει.