«Με αλλεπάλληλα σεξιστικά «τιτιβίσματα» στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ υπονομεύει τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να κλείσουν το χάσμα μεταξύ των φύλων, μια στρατηγική που είναι κρίσιμη για τις ελπίδες του κόμματος να ανακαταλάβει τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές του Νοεμβρίου», γράφει το CNN.
Τελευταίο κατόρθωμα μισογυνισμού του ανεκδιήγητου Κροίσου είναι η επίθεση στην Χάϊντι Κρουζ, σύζυγο του εσωκομματικού αντιπάλου του, του Τεξανού γερουσιαστή Τεντ Κρουζ.
Εξαλλος επειδή κυκλοφόρησε ημίγυμνη φωτογραφία της δικής του γυναίκας Μελάνια, ο Τραμπ απείλησε στο Twitter ότι θα «τα αποκαλύψει όλα» για την Χάϊντι, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs. Και κυκλοφόρησε μια διόλου κολακευτική φωτογραφία της Χάϊντι, πλάι σε μια φωτογραφία της πανέμορφης Μελάνια, γράφοντας στη λεζάντα «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις».
«Ντόναλντ, είσαι ακόμα πιο δειλός από όσο νόμιζα. Ασε ήσυχη την Χάϊντι», απάντησε ο Κρουζ προσθέτοντας ότι «οι ισχυρές γυναίκες τρομάζουν» τον Τραμπ.
Τα tweets για την κυρία Κρουζ είναι η τελευταία – και ίσως η πιο προκλητική – επίθεση σε μια σειρά από σεξιστικά σχόλια εναντίον γυναικών που έχει εξαπολύσει ο Τραμπ. Με την Χίλαρι Κλίντον φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, οι αντίπαλοι του Τραμπ έχουν άφθονο υλικό για να τον παρουσιάσουν σαν υπ’ αριθμόν έναν μαχητή στον λεγόμενο «πόλεμο κατά των γυναικών».
Είναι γνωστές οι χυδαιότητες που έχει πει κατά καιρούς για γυναίκες. Οι εχθροί του μεγιστάνα κυκλοφόρησαν πρόσφατα βίντεο με γυναίκες που διαβάζουν σχόλια του Τραμπ εναντίον του φύλου τους.
«Μπίμπο. Σκύλα. Αηδιαστική γουρούνα» και άλλα παρόμοια διαβάζουν γυναίκες στη διαφήμιση. «Ετσι μιλάει ο Τραμπ για τις μητέρες μας, τις αδελφές μας, τις κόρες μας»…
Μια δημοσκόπηση για το CNN/ORC που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα δείχνει την Κλίντον να επικρατεί επί του Τραμπ με ποσοστό 60%- 33% μεταξύ των γυναικών σε μια υποθετική αναμέτρησή τους στις γενικές εκλογές.
Αλλά μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ προηγείται στις γυναίκες με 44% έναντι 32% του Τεντ Κρουζ.